Možnosti humánnej ekológie - Kiss, Lajos András
Prezentácia jednotlivých variánt ekologických etík. Ekologicko-etické koncepcie- holistická, kozmocentrická, biocentrická, antropocentrická a patocentrická - ich podstata.