Jazyková politika Rady Európy - Hašková, Terézia
Výučba živých jazykov patrí do oblasti vzdelávania a kultúry, ktorú v rámci Rady Európy riadi Rada pre kultúrnu spoluprácu. Projekty výučby cudzích jazykov. Význam nového prístupu výučby cudzích jazykov v EÚ pre medzinárodné vzťahy. Cieľom nového prístupu nie je, aby učiaci sa dosiahol úroveň príslušníka národa, pre ktorého je tento jazyk materinským jazykom. Učiaci sa má stať niekým tretím, interkulturálnou osobnosťou, ktorá v sebe spája tieto dve kultúry a stáva sa komplexnejším človekom, zároveň je podporená jeho individualita.