Starobné dôchodkové sporenie v SR - Škriniar, Pavel, 1979-
Zmysel a opodstatnenosť iného systému zabezpečenia dôchodkov ako priebežného. Súčasné otvorenie druhého piliera znamená, že sporitelia v druhom pilieri môžu zmeniť svoje pôvodné rozhodnutie a odvádzať peniaze už iba do prvého piliera a zároveň poistenci Sociálnej poisťovne môžu presmerovať svoje odvody aj do druhého piliera.