Analýza využívania obecného majetku - Dvořák, Marek
Možnosťou ako zvyšovať efektívnosť využívania majetku je vykonávanie analýz majetku a zdrojov krytia majetku prostredníctvom analýzy "ex post", ktorá je orientovaná retrospektívne a má objasniť, ktoré faktory a prečo spolupôsobili na vytváraní súčasnej hodnoty majetku a zdrojov krytia majetku v obciach. Článok popisuje ex post analýzu majetkovej štruktúry a zdrojov krytia majetku obcí v SR v rokoch 2002-2005.