Hromadné propouštění - Jouza, Ladislav
Zákonné pravidlá pre hromadné prepúšťanie sú stanovené Zákonníkom práce. O tom, či ide o hromadné prepúšťanie rozhoduje počet prepustených zamestnancov na základe výpovede zo strany zamestnávateľa. Zamestnávateľ je povinný informovať odbory alebo radu zamestnancov o hromadnom prepúšťaní. O zamýšľaných organizačných opatreniach zamestnávateľ informuje príslušný úrad práce. Pracovný pomer hromadne prepustených zamestnancov končí výpoveďou najskôr po uplynutí 30 dní od doručenia písomnej výpovede.