Fixné a náhodné vplyvy v panelových modeloch stochastických nákladových hraníc - Furková, Andrea, 1975-
Panelové modely stochastických nákladových hraníc s časovo konštantnou nákladovou efektívnosťou. Pri odhade nákladovej efektívnosti v panelových modeloch stochastických nákladových hraníc je možné využiť niektoré odhadové procedúry používané pri tradičných modeloch panelových dát. Odhad panelového modelu s fixnými vplyvmi a modelu s náhodnými vplyvmi. Na odhad panelového modelu s fixnými vplyvmi bol využitý LSDV estimátor a na odhad modelu s náhodnými vplyvmi estimátor GLS. Možné nedostatky a prednosti daných modelov ako aj možnosti ich využitia.