Diagnózy slovenského turizmu - Hudecová-Podhorná, Soňa
Názor hotelierov - na rozvoj turizmu chýbajú peniaze, štát pomáha málo. Slovensko je krajinou neobyčajne bohatou na prírodné krásy a má predpoklady na rozvoj cestovného ruchu. Brzdy rozvoja cestovného ruchu - slabá propagácia, veľa rečí, málo skutkov, nedostatočná profesionalita zamestnancov, nedostatok financií...