Na mŕtvom bode historické korene izraelsko-palestínskeho konfliktu - Greguš, Peter
V januári 2009 Izrael a palestínske hnutie Hamas oznámili, že po bojoch v pásme Gazy vyhlasujú prímerie, ktoré sa však úplne nedodržiava. Nik netuší, aký bude najbližší vývoj v riešení izraelsko-palestnínskeho konfliku, trvajúceho vyše šesťdesiat rokov. Historické korene konfliktu.