Architektúra tvorby procesne orientovaných informačných systémov - Škurla, Peter
Teoretické vymedzenie informačného systému. Klasifikácia informačných systémov z procesného hľadiska: ERP, CRM, SCM, MIS. Architektúra budovania moderných informačných systémov. Referenčný model architektúry SOA. Spájanie viacerých služieb do transakčného toku procesov - Business process execution language (BPEL).