Osobitosti výučby cudzieho jazyka na VŠ nefilologického zamerania ako sféry vplyvu inej kultúry - Dulebová, Irina
Dialóg kultúr v zmysle medzinárodnej komunikácie sa nachádzajú v centre metodickej a didaktickej pozornosti pri vyučovaní jazykov na vysokých školách. Výučba ruského jazyka na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Okrem výučby jazyka, študenti potrebujú poznať a pochopiť sociálne, historické, ekonomické a kultúrne osobitosti Ruska, poznať ruské reálie.