Riadenie inovačných procesov vo väzbe na environmentálne požiadavky - Molnár, Pavol
Rast produktivity práce a rast sortimentu výrobkov. Zvýšená spotreba surovín a nárast množstva priemyselných a komunálnych odpadov. Neúnosné zaťaženie prírody. Snaha podnikov o prístupy k inovačným aktivitám, ktoré zmenia filozofiu tvorby úžitkových hodnôt. Predchádzanie vzniku odpadov - odpadová hierarchia. Prípadové štúdie dokumentujúce uvedené tendencie.