Výskum životného prostredia v slovenskej geografii s dôrazom na Geografický ústav SAV - Huba, Mikuláš
História výskumu životného prostredia v slovenskej geografii. Environmentálna geografia. Globálne environmentálne problémy a ich klasifikácia. Globálna, národná, regionálna úroveň výskumu. Výskum chranených území a biosférických rezervácií. Environmentálne plánovanie a manažment. Iné oblasti environmentálneho výskumu. Príklady environmentálne zameraného výskumu na geografických katedrách univerzít na Slovensku.