Příspěvak k "anatomii" společného pohraničí České republiky a Slovenské republiky - Halás, Marián
Problematika geografických aspektov česko-slovenského pohraničia. Teoreticko-metodologické východiská, výsledky. Hraničná línia a sídelný systém. Zmeny priebehu česko-slovenskej štátnej hranice. Dopravná infraštruktúra, dopravná interakcia. Vývoj frekvencie železničných spojov medzi ČR a SR, počty osôb prekračujúcich železničné a cestné hraničné prechody medzi ČR a SR v roku 2002.