Nielen rozdielny vzťah k Lisabonskej zmluve - Weiss, Peter
Vnútropolitický vývoj v ČR a v SR v roku 2008 a 2009, politická stabilita za Ficovej vlády. Správanie sa SNS a ĽS-HZDS v európskej vládnej agende. Postoj SDKÚ-DS a KDH voči Lisabonskej zmluve. Slováci - najväčší eurooptimisti. Situácia v Česku, politická nestabilita, vzťah ČR k Lisabonskej zmluve.