Možnosť poukázať 2 percentá dane z príjmov na verejnoprospešné účely poslednýkrát v slovenských korunách - Stričík, Michal, 1969-
Zákon č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v z.n.p. umožňuje fyzickej a právnickej osobe poukázať 2 percentá zo svojej zaplatenej dane vybraným osobám na osobitné (verejno-prospešné) účely. Právnickou osobou sa na vyššie uvedený účel rozumie organizácia, ktorá je zaregistrovaná Notárskou komorou SR v centrálnom zozname príjmateľov.