Zákon o správe daní a poplatkov po zavedení eura - Beňová, Marcela
V súlade so Zmluvou o pristúpení Slovenskej republiky k Európskej únii (oznámenie č. 185/2004 Z.z.), podľa ktorého každý nový členský štát vrátane Slovenskej republiky sa odo dňa pristúpenia k Európskej únii stal účastníkom hospodárskej a menovej únie (EMU) sa Slovensko zaviazalo ako svoju peňažnú menu zaviesť euro. Informácia o vykonávaciom predpise ku generálnemu zákonu. Vplyv zavedenia eura na zákon o správe daní a poplatkov. Ilustračný príklad.