Poistenie ako spôsob redukcie podnikateľského rizika - Belanová, Katarína, 1978-
Komerčné poistenie je historicky overenou formou finančnej eliminácie dopadov realizácie rizík, tradičné oblasti poistenia sú tzv. čisté riziká. Redukcia rizika formou poistenia má význam predovšetkým pre malé a stredné podniky, ako i v prípadoch rizikových situácií s malou pravdepodobnosťou výskytu, ale závažnými negatívnymi dosahmi na finančnú situáciu firmy. V súčasnosti vo svete existuje viac ako 200 druhov a spôsobov poistenia zahraničných rizík, náklady na riziko sa členia na evidentné a skryté, pričom eidentné bývajú spravidla vyššie.