Vzdelávanie ako objednávka praxe - Matušovič, Martin
V súčasnosti sa stále väčší dôraz kladie na zamestnancov - produktívnych tvorcov. Tvorivé aktivity kladú nárok na nové poznatky a rozumové schopnosti človeka. To je impulz k nepretržitému inovovaniu vzdelávania so zámerom takýto konečný cieľ dosiahnuť. V hierarchickom rebríčku potrieb človeka patrí sebarealizácia na vrchol, ale v súčasnej dobe predstavuje základnú vlastnosť moderného tvorivého človeka. Prostredníctvom vzdelávania je možné rozvíjať tvorivé schopnosti, upevňovať si vedomosti a predovšetkým vedieť ich uplatniť a prispôsobiť meniacim sa podmienkam a nárokom praxe.