Vybrané aspekty investičných rizík - Mikócziová, Jana
Investičné aktivity poisťovacích spoločností zamerané na zhodnocovanie finančných prostriedkov dosiahnutých v technických rezervách patria medzi najvýznamnejšie obchodné operácie na finančných trhoch. Tieto operácie sú spojené s tzv. štandardnými a špecifickými inestičnými rizikami, ktorých eliminovanie pre poisťovacie spoločnosti sa snažia štátne dozory v jednotlivých krajinách OECD a EÚ zabezpečiť príslušnými obmedzeniami. Osobitná pozornosť by mala byť venovaná riziku zosúladenia aktív a pasív, riziku finančných derivátov.