Duševné vlastníctvo v podnikaní - Matušovič, Martin
Duševné vlastníctvo je významným zdrojom úspešného podnikania. Autori analyzujú pozíciu duševného vlastníctva ako zložky podnikania. Vychádzajú zo všeobecnej definície podniku, účtovnej evidencie, externých informácii a identifikujú duševné vlastníctvo podniku v tejto evidencii. Evidencia duševného vlastníctva neodzrkadľuje realitu z hľadiska kvantity ani kvality. Mnohé zložky duševného vlastníctva v evidencii nenachádzajú, alebo ich hodnotu neviedia presne identifikovať. Evidované zložky nemajú reálnu hodnotu.