Nehmotný majetek v účetnictví a daních z příjmů - Machala, Otakar
Základný právny predpis pre vymedzenie obsahu dlhodobého nehmotného majetku v ČR. Zložky dlhodobého nemhotného majetku: zriaďovacie výdavky, nehmotné výsledky výskumu a vývoja, softvér, oceniteľné práva, goodwill, povolenia na emisie a preferenčné limity. Doba použiteľnosti dlhodobého nehmotného majetku. Negatívne vymedzenie dlhodobého nehmotného majetku. Spôsoby nadobudnutia a oceňovanie. Náklady spojené s nadobudnutím dlhodobého nemhotného majetku. Daňové odpisy. Príklady z praxe.