Bezpečnostný sektor ako prostredie pôsobenia dôstojníkov (príspevok k sociologickej analýze) - Škvrnda, František
Sociálny fenomén bezpečnosti. Súčasné chápanie bezpečnostného sektora vychádzajúce z vojenskosociologického problému vzťahov vojska a spoločnosti.Vytváranie malých úplne profesionalizovaných ozbrojených síl a s tým súvisiace makrosociálne až globálne problémy. Sociologické chápanie bezpečnostného sektora. Úloha dôstojníkov v bezpečnostnom sektore.