Verejno súkromné partnerstvo v dopravnej infraštruktúre - Holub, Dušan
Dopravná infraštruktúra ako kľúčový faktor ovplyvňujúci rozvoj hospodárstva. Slovenská republika - jedna z krajín z najnižšou hustotou siete diaľnic v Európskej únii. Úsilie doterajších slovenských vlád dobudovať základnú sieť diaľnic - Koncepcia rozvoja diaľničnej infraštruktúry. Uznesenie vlády SR č. 523 z r. 2003 o financovaní 8 úsekov diaľnice D1 ako projekt verejno súkromného partnerstva (PPP) financovaný zo súkromných zdrojov. Dôvody pre uplatnenie verejno súkromného partnerstva. Legislatívne zmeny, ktoré si vyžiadala plánovaná realizácia PPP.