Súčasný stav a rozvoj obchodu v období globalizácie - Francová, Zuzana, 1971-
Problematika súčasného stavu obchodu a hlavných faktorov ovplyvňujúcich jeho fungovanie. Obchod má dlhú históriu, od roku 1800 sa mení v približne 25-ročných intervaloch. Za posledné obdobie sa vytvorili v obchode kvalitatívne nové podmienky. Integračné procesy, využívanie informačno-komunuikačných technológií, silnejúca konkurencia, zmena nákupného správania spotrebiteľov a ďalšie významné ekonomické a marketingové faktory postupne menia obchod v zmysle orientácie na čoraz sofistikovanejšieho zákazníka.