Uplatňovanie zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia - Riháková, Zuzana
Zdaňovanie príjmov podľa zmluvy. Zmluva má prednosť pred zákonom o dani z príjmov. Zdaňovanie v krajine zdroja príjmov. Zdaňovanie časti príjmov v krajine zdroja a časti príjmov v krajine rezidencie. Potreba použitia zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia. Rezident SR má príjmy zo zahraničia. Nerezident SR má príjmy zo zdrojov na území SR.