Rozdelenia s ľahkými chvostami a ich využitie pri aproximovaní výšky poistných plnení - Uhríková, Eva
Definícia ľahkých chvostov. Modelovanie rozdelenia výšky poistných plnení. Exponenciálne rozdelenie. Gamma-rozdelenie. Test dobrej zhody. Kolmogorov-Smirnovov test. Exponenciálne mixy a ich vlastnosti.