Primeranosť súčasnej právnej úpravy trestného konania proti mladistvým v Slovenskej republike v súvislosti so vzrastajúcou kriminalitou mládeže - Luprichová, Petronela
Právne predpisy vzťahujúce sa na trestné konanie proti mladistvým na území SR z historického pohľadu. Trestný zákon č. 300/2005 Z.z. a trestný poriadok č. 301/2005 Z.z. Porovnanie vybraných otázok trestného konania proti mladistvým. Súdy mladých a sudcovia mladých. Hranica trestnej zodpovednosti. Právne predpisy a ich aplikácia v praxi. Otázka rozumovej a mravnej vyspelosti mladistvých.