Aktuálny vývoj na trhu ropy - Kotlebová, Jana, 1969-
V roku 2008 dochádza na trhu s ropou k výrazným cenovým pohybom. Túto cenu ovplyvňuje jednak vzťah medzi ponukou a dopytom po tejto komodite na trhu, jednak vývoj globálnej ekonomiky. Zámerom príspevku je zhodnotiť aktuálny vývoj na strane ponuky a dopytu po tejto komodite v súvislosti s prebiehajúcou finančnou krízou.