Ľudský kapitál ako faktor ovplyvňujúci racionalizáciu pracovných procesov - Krauszová, Andrea
Podniky musia byť v súčasnej dobe pripravené zvládnuť meniace sa podmienky a vyhovieť novým požiadavkám, ktoré vývoj prináša. Za jeden z najdôležitejších faktorov úspechu, umožňujúcim získať prevahu a náskok pred konkurenciou, je považovaný ľudský kapitál - vzdelanosť, kvalifikovanosť, tvorivosť, motivovanosť, súčinnosť a etika. Význam ľudského kapitálu pre zlepšenie a zefektívnenie pracovných procesov.