Managing Human Resources in Slovakia - Kachaňáková, Anna
Vonkajšie prostredie riadenia ľudských zdrojov (human resource management - HRM). HRM v slovenských spoločnostiach po ekonomickej transformácii v roku 1989. HRM v slovenských spoločnostiach po vzniku Slovenskej republiky 1. januára 1993. HRM v podnikoch po integrácii Slovenska do Európskej únie. Riadenie ľudských zdrojov v kontexte transformácie na trhovú ekonomiku. Základné vzťahy medzi zamestnávateľmi a odbormi. Legislatívny rámec pre HRM na Slovensku. Trendy a vývoj HRM v praxi. Budúcnosť HRM na Slovensku. Prípadová štúdia.