Projektové financovanie - jeden zo spôsobov financovania investične náročných podnikateľských činností - Tkáčová, Daniela, 1954-
Projektové financovanie je produktom komerčných bánk. Podstata projektového financovanie. Je to produkt, ktorý je známy od 2. svetovej vojny, pričom jeho rozvoj datujeme do 70. rokov 20. storočia. Na Slovensku sa začalo projektové financovanie využívať vo väčšom rozsahu posledných päť rokov. V súčasnosti je významným prvkom medzinárodných finančných trhov.