Rovnovážna úroková miera - teoretické koncepty a aplikácie - Benčík, Michal
Prezentácia viacerých konceptov rovnovážnej reálnej úrokovej miery. Aplikácia a posudzovanie vplyvu zavedenia eura na túto problematiku. Prezentácia výpočtov neutrálnej reálnej úrokovej miery pre SR i pre eurozónu, ako aj aproximácia dlhodobej rovnovážnej úrokovej miery. Neutrálna úroková miera je určená IS krivkou a Philipsovou krivkou.