Súdružka kríza má chuť znárodňovať - Žitňanský, Eduard
Téma znárodňovania v období hospodárskej krízy znova populárna. Opatrenia niektorých štátov na pomoc bankám v kríze. Postup Európskej únie - ohodnocovanie a prevádzanie tzv. toxických aktív bánk štátom. Myšlienka amerického prezidenta B. Obamu na zriadenie "zlej banky". Hrozba zvýšenia štátneho dlhu. Francúzsko - štát preberá kontrolu nad bankami v krajine. Slabé banky preberajú ešte slabšie banky.