Osobnostné charakteristiky a interpersonálne kompetencie riaditeľa školy - Manniová, Jolana
Riaditeľ školy svojou osobnosťou a príslušnými profesijnými kompetenciami reflektuje vlastné ľudské vlastnosti, schopnosti riadiť pedagogické procesy a utvárať optimálne interpersonálne vzťahy na základe komunikácie, kooperácie a riešenia konfliktov. Stimuluje a rozvíja individuálnu vnímavosť sociálnej rozmanitosti pomocou aktívnej interakcie a interpersonálnych kompetencií.