K niektorým otázkam výstavby diaľníc na Slovensku prostredníctvom PPP projektov - Holub, Dušan
Skutočnú trhovú cenu výstavby diaľníc prostredníctvom PPP projektov, na základe ktorej sa má určiť, či sú PPP projekty tá správna cesta výstavby diaľníc, má stanoviť až konkrétna ponuka koncesionárov. Môže nastať aj situácia, že vláda SR neodsúhlasí výstavbu diaľníc prostredníctvom PPP projektov a zruší tendre. Vláda môže pri extrémnych cenách odmietnuť aj všetky ponuky. Ak sa súťaž dokončí s tým, že diaľnice prostredníctvom PPP projektov sa stavať nebudú, môže to vážne narušiť dôveryhodnosť krajiny. Nebezpečenstvo pre výstavbu diaľníc a koncesionára v sebe skrýva aj legislatívny pokus, stavať diaľnicu na právne nevysporiadaných a neodkúpených pozemkoch.