Verejná mienka o vývoji slovenskej spoločnosti do roku 2015 - Plávková, Oľga
Výskum uskutočnený Ústavom politických vied SAV s cieľom zmapovať očakávania verejnosti týkajúce sa celospoločenského vývoja slovenskej spoločnosti v nastávajúcom desaťročí. Očakávania verejnosti vo vzťahu k vnútornému územnému usporiadaniu SR. Očakávania verejnosti vo vzťahu k trhovej ekonomike a jej dôsledkov na sociálnu situáciu obyvateľov. Očakávania verejnosti vo vzťahu k zavedeniu eura v SR. Svetonázorové a hodnotové dimenzie občanov. Vnímanie medzinárodnej migrácie. Závažnosť bezpečnostných rizík pre SR.