Zmeny v zahraničnom obchode s agropotravinárskymi komoditami v Slovenskej a Českej republike po vstupe do Európskej únie - Gálik, Jozef
Zmeny v zahraničnom obchode SR a ČR s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami, ktoré so sebou prinieslo rozšírenie EÚ v roku 2004 a 2007. Pri hodnotení autor sústreďuje pozornosť na vzájomné vzťahy dovážaných a vyvážaných agrárnych výrobkov. Pre vzájomné porovnanie je použité vyjadrenie obchodných tokov na jedného obyvateľa krajiny. Pri medzinárodných porovnaniach takýto prepočet umožňuje eliminovať vplyv rozdielnej veľkosti krajiny, úrovne priemyselnej výroby a pod.