Zmeny agrárnej produkcie na komerčné účely v Poľsku - Zwolak, Jan
Vzrast agrárnej produkcie na komerčné účely v Poľsku v rokoch 1995-2005 v dôsledku zmien potrieb trhu. V rámci rastlinnej produkcie sa hodnota potravinárskych obilnín, priemyselných obilnín, ovocia, zeleniny a iných cereálií zvýšila, čo indikuje extenzívny charakter RV v poľskom poľnohospodárstve. V rámci živočíšnej výroby hodnota jatočných zvierat, mlieka a vajec vzrástla, čo poukazuje na intenzifikáciu živočíšnej výroby v poľskom poľnohospodárstve. Počas analyzovaného obdobia sa produkcia rastlinných komodít na komerčné účely zmenila dvakrát tak rýchlo ako živočíšna výroba.