Slovenský trh s liečivými, aromatickými a koreninovými rastlinami - Matošková, Dagmar
V súlade s celosvetovým trendom sa produkcia liečivých, aromatických a koreninových rastlín na Slovensku od roku 2004 zvyšuje, pozitívne sa vyvíja aj hodnota nášho zahraničného vývozu v rámci predmetnej výrobnej vertikály. Vzhľadom na vyhovujúce prírodné podmienky a možnosti získania dotačných podpôr prostredníctvom SPP je reálne predpokladať, že sa produkcia liečivých rastlín na Slovensku bude naďalej zvyšovať za predpokladu zvýšenia investícií do technologických zariadení, rozšírenia spracovateľských kapacít a účinného manažmentu a marketingu.