Vypracujte sa na skutočného lídra - Hudáková, Ivana, 1976-
Kvalitný líder musí byť kvalitný človek. Musí predstavovať mimoriadne efektívny nástroj na dosiahnutie cieľa. Znaky skutočného lídra: je silný - nie arogantný, je neprístupný - nie slabý, je nekompromisný - nie bezohľadný, je skromný - nie ustráchaný, je hrdý - nie arogantný, je prístupný humoru, je úprimný a drží sa faktov. Úlohy lídra: určuje, čo sa bude diať, motivuje ostatných k práci, kontroluje a podporuje ostatných.