Cesta k byznys partnerství - Barták, Jan
Končí doba, kedy personalistom stačilo administratívne zvládať základnú personálnu činnosť. Dnes sa od nich vyžaduje ďaleko viac: prispievať k realizácii firemnej stratégie, diagnostikovať, viesť a rozvíjať talenty, starať sa o rozvoj zamestnancov, osobitne kľúčových znalostných pracovníkov, merať a hodnotiť výkonové i potenciálové parametre v ich oblasti - optimalizovať riadenie ľudských zdrojov a podieľať sa na ich konkurencieschopnosti.