Globální problémy na počátku milénia: nečekané komplikace - Foltýn, Jaroslav
Špecifiká prvej dekády 21. storočia pre globalistiku. Nové súvoslosti vo svete. Energetický problém. Potravinovo-nutričný problém. Problém chudoby vo svete. Potreba indentifikovať, registrovať, analyzovať a čiastočne aj predvídať globálne problémy v rámci globalistiky.