Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii 1996 - Sirůček, Pavel
James Alexander Mirrlees a William Spencer Vickrey ako nositelia Nobelovej ceny za ekonómiu z roku 1996 za ekonomickú teóriu stimulov v podmienkach asymetrických informácii.