Determinanty podnikateľského prostredia jednotného európskeho trhu - Čihovská, Viera
Východiskové aspekty jednotného trhu EÚ. Podnikateľské prostredie európskeho trhu., analýza vybraných faktorov. Vývoj HDP krajín EÚ, tempo rastu HDP, HDP na jedného obyvateľa. Sociálno-demografické prostredie, ukazovatele vývoja populácie členských krajín EÚ. Snaha o vytvorenie ekonomickej a sociálnej rovnováhy v rámci EÚ a postupné znižovanie rozdielov medzi jednotlivými regiónmi.