Vybrané faktory tvorby cien na jednotnom trhu Európskej únie - Lipianska, Júlia
Cena je len jedným z nástrojov marketingového mixu, ktoré firma využíva na dosiahnutie svojich cieľov. Rozhodnutia o cenotvorbe ovlyvňujú a sú ovplyvňované rozhodnutiami o produkte, distribúcii a marketingovej komunikácii. Rozhodovanie o cenách musí byť starostlivo koordinované s ostatnými rozhodnutiami o marketingovom mixe už pri tvorbe marketingového programu. Interné a externé faktory rozhodovania o cenách.