Posúdenie úmernosti ekonomického vývoja podniku - Kostková, Albína, 1951-
Transformačný proces podniku, v ktorom sa vstupy menia na výstupy a v ich vzájomnom vzťahu sa odráža efektívnosť podniku. Tvorba ukazovateľov efektívnosti. Ukazovatele produktívnosti a ukazovatele náročnosti. Výrobné činitele - ich viazanosť a spotreba. Analytické a syntetické ukazovatele efektívnosti. Základná schéma merania efektívnosti. Vývoj efektívnosti porovnaním dynamiky vstupov a výstupov.