Internacionalizácia a koncentrácia obchodných štruktúr - Matušovičová, Monika, 1967-
Internacionalizácia a postupná globalizácia obchodných podnikov je súčasťou celosvetovo sa formujúcej globálnej ekonomiky. Konkrétnym vyjadrením tejto globálnej internacionalizácie je vznik nadnárodných obchodných spoločností, nákupných aliancií a veľkých obchodných reťazcov, ktoré vďaka podnikaniu na zahraničných trhoch získavajú konkurenčnú výhodu voči podnikom podnikajúcim len na tuzemskom trhu.