Obchodovanie s emisiami je nedeliteľnou súčasťou súčasnej energetickej a environmentálnej stratégie - Andrejčíková, Mária
Obchodovanie s emisiami - nový aspekt, ktorý zavádza mechanizmy trhového hospodárstva do environmentálnej politiky. Technické možnosti znižovania emisií CO2. Obchodovanie s kvótami emisií. Flexibilný mechanizmus podľa Kjótskeho protokolu. Národný alokačný plán.