Ekvivalentná škála v EU-SILC analýzach príjmovej nerovnosti a chudoby - Sipková, Ľubica, 1962-
EU SILC - hlavný zdroj údajov o príjmoch a chudobe. Modelovanie rozdelenia príjmov pomocou známych pravdepodobnostných funkcií. Gamma-Paretov Q-model DHI-2004. Efekt OECD2 ES na výsledky analýz príjmovej diferenciácie a chudoby, citlivosť tvaru rozdelenia príjmov a mier chudoby na voľbu ES. Semilineárne lognormálne-Paretove Q-modely DHI na člena domácnosti pre rok 2005 podľa HType.