Modely počtu poistných plnení - Urbaníková, Marta
Každá poistná udalosť má charakter náhodnej udalosti. Modely počtu škôd. Binomické a Poissonovo rozdelenie, negatívne binomické rozdelenie a zmiešané Poissonovo rozdelenie. Modely počtu škôd portfólia zmlúv. Asymptotické aproximácie počtu škôd.